ARTIS Irma Hasmie Teruja Bakal Timang Bayi Perempuan

 Irma Hasmie teruja apabila doktor mengesahkan dia dan suaminya, Reza Syah Azmeer Mohd Redzuan bakal menimang seorang bayi perempuan.

Irma, 32, berkata, sejak mengetahui hamil buat kali kedua pada akhir tahun lalu, dia memang mengimpikan untk mendapat anak perempuan dan bersyukur doanya dimakbulkan Tuhan.

“Mula-mula saya resah juga kerana sudah beberapa kali buat imbasan sebelum ini masih belum nampak jantinanya dan Alhamdulillah akhirnya doktor mengesahkan bakal mendapat bayi perempuan.

“Saya paling teruja berbanding suami kerana saya memng mengimpikan mendapat anak perempuan dan Insya-Allah lengkap keluarga kami kerana sebelum ini saya sudah dapat anak lelaki,”

Irma dijangka bersalin pada 18 Julai depan. Dalam pada itu Irma berkata, biarpun teruja namun persiapan bagi menyambut kehadiran orang baharu dalam keluarga mereka dibuat secara sederhana.

Kata Irma,  barangan anak lelakinya, Redza Syah Irfhan, yg kini berusia setahun masih elok dan boleh lagi digunakan.

“Ikutkan perasaan memang ingin beli banyak benda tetapi banyak barangan milik Irfhan masih elok dan boleh digunakan.

“Saya hanya beli beberapa keperluan seperti baju bayi perempuan dan beberapa barangan yg perlu sahaja,” ujarnya.

Dalam pada itu Irma berkata, biarpun tarikh dia dijangka bersalin semakin hampir namun itu tidak menghalangnya daripada terus aktif sebagai hos program Assalamualaikum yg bersiaran secara langsung di TV Al-Hijrah.

Menurut Irma, kemunculan sebagai hos program bual bicara itu tidak membebankan dan jadual tugasnya juga fleksibel.

“Alhamdulillah setakat ini masih ada kekuatan untuk bekerja dan ia sebenarnya membantu saya supaya bergerak aktif selain menjaga anak sulung.

“Biasalah jika kadang-kadang berasa penat kerana berbadan dua tetapi itu tidak menjadi halangan buat saya,” jelasnya.

 

Add Comment


*